CONTAINER

För grovsopor kommer 12-13 januari på parkeringsplatsen Fredrika Bremers gata 1. Du kan INTE slänga farligt avfall såsom glödlampor, lysrör, färg m.m. i denna. Säck för smått elavfall kommer att finnas. Där kan man inte heller slänga glödlampor eller lysrör.

Glöm inte släcka ljusen

40% av alla bränder i flerbostadshus inträffar i december! Lämna därför inte levande ljus obevakade! Kontrollera batteriet i din brandvarnare en gång/månad. Byt batteri varje år t.ex. 1 december. 

P-tillstånd 2019

Parkeringstillstånd för 2019 kan hämtas i föreningslokalen Fredrika Bremers gata 1

17/1 kl. 18 – 18.30, 19/1 12 – 12.30, 20/1 12 – 12.30 samt 24/1 18 – 18.30. Det gamla tillståndet gäller t.o.m. 31/1.

Nya trädgårdsmöbler

Styrelsen har inköpt två s.k. picknickbord som är placerade på gräsmattan vid lekplatsen. De är tillverkade i återvunnen plast. Ett av de gamla borden flyttades till JN 10. De gamla som var trasiga är kasserade.

Förändrad månadsavgift

Föreningens styrelse har beslutat att från 2018-01-01 höja månadsavgiften för föreningens bostadsrätter med 1%. (Detta gäller alltså inte hyresrätter).

Styrelsen har även beslutat att samma datum, 2018-01-01, höja hyran för parkeringsplatserna till 300 kr per månad.

Att grilla på balkongerna

Grillning på balkong samt i närhet till byggnader

Gällande grillning på balkonger önskar styrelsen att alla medlemmar visar stor hänsyn till sina grannar med avseende på rök och os från grillen och dessutom stor respekt för eld och brandfara.

Du får inte störa dina grannar, röken från grillen kan vara obehaglig och kan räknas som en störning, därför kan det vara bra om du pratar med grannarna först. Notera gärna var dina grannars ventilationsgaller sitter och försök undvika dessa. Det kan vara förbjudet att grilla på balkongen när det råder eldningsförbud i området. Kolla med din kommun.

Att grilla på en inglasad balkong eller direkt under en är farligt. Orsaken är att man kan drabbas av kolmonoxidförgiftning om rökgaserna inte ventileras bort. Du får absolut inte grilla med din inglasning stängd. Ett bra tips är att en elgrill eller gasolgrill osar mindre än en kolgrill.

Läs gärna mer på: http://www.dinsakerhet.se/brand/Grilla/Grilla-pa-balkongen/

Styrelsen rekommenderar därför följande:

Träkolsgrillning på balkonger bör undvikas på grund av att det ryker och osar. Gasolgrillning med gasolflaska på högst 2 liter ansluten, och elgrill kan användas på balkongen då det kan ske utan att störa närboende med os.